Wszystko zaczęło się od fascynacji życiem pszczół i pracą mojego taty przy pszczołach. Po ukończeniu technikum rolniczego w roku 2000 otrzymałem od taty 5 uli na ramce warszawskiej poszerzanej. Na początek i tak było to dużo. Przy wsparciu taty zacząłem przygodę z pszczołami być dziś zajmować się pasieką liczącą kilka set uli.
W trakcie pracy przy pszczołach i wprowadzania nowych rozwiązań w pasiece zmieniłem rodzaj ula na korpusowy, by w roku 2020 zatęsknić za początkiem i zakupiłem ule warszawskie poszerzane 🙂 Pasieka osiągnęła już znaczne rozmiary i jesteśmy pasieką wędrowną. Wędrujemy z pszczołami po terenie północnego Mazowsza i Warmii. Są to rolnicze obszary z których pozyskujemy miody odmianowe, jak rzepak, gorczyca, facelia i duże obszary leśne skąd zbieramy miód akacjowy i lipowy. Posiadamy też pasieki stacjonarne, z których pozyskujemy miody wielokwiatowe i leśne.
W roku 2021 postanowiliśmy oznaczać nasze miody jako marka „Słodycz ula”, aby nasi klienci byli pewni o najwyżej jakości miodów i produktów pszczelich.
Zapraszam,
Leszek
100%
organiczny
produkt
Właściwości miodu
- zwiększa odporność
- reguluje procesy metaboliczne
- miód poprawia skład krwi
- pomaga radzić sobie z bezsennością
- dodaje energii ciału, przywraca siłę
Produkcja miodu to złożony i wyjątkowy proces. Miód jest wytwarzany w kilku etapach.
Miłość do pszczół zaszczepił mi tata, jako mały chłopiec pomagałem w pasiece, a dobra praktyka to najlepszy nauczyciel. Od samego początku fascynowały mnie pszczoły i wiedziałem, że w przyszłości będę chciał unowocześnić i rozwijać tradycję rodzinną.